Klubnyheder

​En klub hvor man står sammen

25. maj 2017, 16.17

Vejret dannede de mest fantastiske rammer på Morfar Park, da 3000 spillere og forældre Kristi himmelfartsdag var samlet til Jyske 3-Bold-fodboldstævne.


Der blev ikke talt mål, og man sagde tak for kampen, når fløjten lød. Jyske 3-Bold er et socialt fodboldstævne, og i Stavtrup Idrætsforening tog de det bogstaveligt.


For arrangementet stillede krav til det frivillige Stavtrup, hvor hele 70 mand m/k dagen igennem sikrede en formidabel afvikling af stævnet.


Flere af foreningens afdelinger stod sammen om at få det store arrangement på benene.


- Fra klokken seks i morges stod der 30 frivillige både fra fodbold- og håndboldafdelingen klar til at sætte bander op. Gymnastik stod for opvarmningen af spillerne inden kampstart, U15-fodbolds drenge- ogm pigehold var dommere, oldboys håndterede parkeringen, og forældrene og andre frivillige stod i kiosken og på pølsegrillen for at servicere de mange gæster.


- Det betyder alt, at vi kan samle så mange frivillige til sådan en dag. Ellers vil det slet ikke kunne lade sig gøre. Så det er vi utrolig taknemmelige for. Og det skæpper jo godt i vores klubkasse, siger Kristian Petersen fra arrangementsgruppen for Jyske 3-Bold.


Stautrup Fodbold kan slet ikke påtage sig sådan en opgave uden de mange frivillige. Det at 70 er klar til at tage fat, viser en god ånd i byen.


- Den store opbakning ikke kun fra fodboldafdelingen men fra flere af klubbens afdelinger viser, at vi er en klub, der formår at samle frivillige til at understøtte byens aktiviteter, siger Thomas Reinholt.


Og nogen af dem kunne være blevet i deres senge.


- Der stod jo klatøjede U15-spillere klar til at dømme kampe, selv om de havde været i byen til sidste skoledag hele natten, og fra håndbold var der frivillige til at sætte bander op i morges. Det viser altså, at vi er en by, der står sammen, når det gælder, siger Thomas Reinholt, der også er træner for U9-drenge.


En af de frivillige er formanden for håndboldafdelingen, Flemming Hansen. Han oplever en stigende interesse for at give en hånd med til at støtte deres egen eller børns klub.


- Vi har jo en by med en masse nye indbyggere, og mange er begyndt at se det frivillige arbejde som en mulighed for at udbygge deres sociale netværk i byen, og det er altså en god tendens, siger Flemming Hansen.


I fodboldafdelingen havde formand Peter Kaarup “ståpels” på, da han mærkede stemningen allerede fra morgenstunden.


- Jeg er imponeret over, at vi kan samle så mange frivillige til at møde op klokken seks på en fridag. Det viser altså, at vi har fået en forening, hvor afdelingerne arbejder sammen, og alle byder ind med det, de nu er gode til, siger Peter Kaarup, der dagen igennem sørgede for godt gennemstegte pølser til alle.


Samarbejdet på tværs af idrætsgrene i foreningen er blevet endnu vigtigere nu, hvor planerne om en multihal er sat på stand-by, efter at Aarhus Kommune ikke har imødekommet haludvalgets ansøgning om støtte. For om ganske få år vil der blive rift om pladserne i Stavtruphallen, når der skal proppes 40 procent flere håndboldspillere ind i takt med, at byens enorme befolkningsudvikling slår igennem, når de yngste årgange skal have noget at dyrke i vinterhalvåret.


- Vi anslår, at vi om to-tre år får en medlemsfremgang på 40 procent, og det vil sætte et stort pres på hallen. Det kan betyde, at holdene må samarbejde om at dele håndboldtræningen op, så man for eksempel træner udenfor i 45 minutter og på en halv bane i de næste 45 minutter. Men det er altså ikke holdbart i længden, vurderer håndboldformanden.


Lige nu er presset så stort, at flere af håndboldafdelingens ungdomshold fra U14 og U16 må træne i Viby og AGF for at få plads i en hal, mens seniorholdene træner til klokken 23.


Heldigvis er der stadig lidt plads til arrangementer som Jyske 3-Bold, der tjente omkring 10.000 kroner ind til klubben.

Klubnyheder